Oriešky

0 0
Oriešky

Ingrediencie

Cesto
Hladká múka 300 g
Maslo 200 g
Práškový cukor 100 g
Pomleté orechy 100 g
Rum 2 lyžice
Kakao 2 lyžice
Krém
Žĺtok 3 ks
Cukor 150 g
Maslo 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 25 + chladenie
  • 10 min / 180 °C
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Orechy patria medzi tradičné symboly Vianoc. Používajú sa nielen ako súčasť ciest ale aj ako dekorácia.

Kroky

1
Hotovo

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodiny odpočívať na chladné miesto.

2
Hotovo
10 min / 180 °C

Potom cesto vtláčame do formičiek v tvare orieška a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené polovičky orieškov vyklopíme z formičiek a spájame ich plnkou.

3
Hotovo

Plnka

Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla.

4
Hotovo

Naplnené oriešky môžeme obaľovať v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým alebo polovičky orieškov namáčať v čokoládovej poleve.

naspäť
Hrnčeková bábovka
dalej
Krémová špargľová polievka
naspäť
Hrnčeková bábovka
dalej
Krémová špargľová polievka