Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
200 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
100 g Pomleté orechy
-
2 lyžice Rum
-
2 lyžice Kakao
-
Krém
-
3 ks Žĺtok
-
150 g Cukor
-
200 g Maslo
Popis
Orechy patria medzi tradičné symboly Vianoc. Používajú sa nielen ako súčasť ciest ale aj ako dekorácia.
Kroky
1
Hotovo
|
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodiny odpočívať na chladné miesto. |
2
Hotovo
10 min / 180 °C
|
Potom cesto vtláčame do formičiek v tvare orieška a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené polovičky orieškov vyklopíme z formičiek a spájame ich plnkou. |
3
Hotovo
|
PlnkaŽĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla. |
4
Hotovo
|
Naplnené oriešky môžeme obaľovať v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým alebo polovičky orieškov namáčať v čokoládovej poleve. |