Ingrediencie
-
Kysnuté cesto
-
400 g Hladká múka
-
200 ml Mliekovlažné
-
50 g Cukor
-
štipka Soľ
-
1 ks Vajce
-
30 g Droždie
-
Tukové cesto
-
250 g Maslo
-
100 g Hladká múka
-
Náplň
-
100 g Masloroztopené
-
Mletá škorica
-
Hnedý cukor
-
Dokončenie
-
100 g Maslorozptopené
-
1 lyžica Rum
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Kysnuté cestoZ vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. V miske rozmiešame múku, cukor, soľ a vykysnutý kvások. |
2
Hotovo
|
Všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť. |
3
Hotovo
|
Tukové cestoMaslo na prekladanie premiešame s múkou, vytvarujeme kocku, ktorú dáme odležať na chladné miesto. |
4
Hotovo
|
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje obdĺžnika zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme aj trikrát. |
5
Hotovo
|
Takto pripravené cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou, cukrom a stočíme do rolády. |
6
Hotovo
|
Nakrájame na šírku 2 cm a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie reznou stranou dolu. Každý kúsok pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohnedej farby. |
7
Hotovo
|
DokončeniePo upečení potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s lyžicou rumu. |