Osie hniezda
škoricové z pľundrového cesta

0 0
Osie hniezda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kysnuté cesto
Hladká múka 400 g
Mlieko vlažné 200 ml
Cukor 50 g
Soľ štipka
Vajce 1 ks
Droždie 30 g
Tukové cesto
Maslo 250 g
Hladká múka 100 g
Náplň
Maslo roztopené 100 g
Mletá škorica
Hnedý cukor
Dokončenie
Maslo rozptopené 100 g
Rum 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + kysnutie
  • 25 min / 200 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Kysnuté cesto

  • Tukové cesto

  • Náplň

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Slimáky  z kysnutého lístkového (pľundrového) cesta naplnené škoricovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Kysnuté cesto

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. V miske rozmiešame múku, cukor, soľ a vykysnutý kvások.

2
Hotovo

Všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

3
Hotovo

Tukové cesto

Maslo na prekladanie premiešame s múkou, vytvarujeme kocku, ktorú dáme odležať na chladné miesto.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené tukové cesto, okraje obdĺžnika zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme aj trikrát.

5
Hotovo

Takto pripravené cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou, cukrom a stočíme do rolády.

6
Hotovo

Nakrájame na šírku 2 cm a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie reznou stranou dolu. Každý kúsok pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohnedej farby.

7
Hotovo

Dokončenie

Po upečení potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s lyžicou rumu.

naspäť
Jablkové ružičky
dalej
Kokosové rezy
naspäť
Jablkové ružičky
dalej
Kokosové rezy