Osso buco
teľacie

0 0
Osso buco

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
teľacie lýtko s kosťou 4 ks
Mrkva 1 ks
Petržlen 1 ks
Stonkový zeler 2 ks
Cibuľa 1 ks
Cesnak 1 strúčik
Hladká múka na obalenie
Soľ
Mleté čierne korenie
Olivový olej
Biele víno suché 150 ml
Hovädzí vývar
Tymián 1 vetvička
Bobkový list 3 ks
Paradajkový pretlak 1 lyžica
Gremolata
Citrónová kôra
Petržlenová vňať posekaná
Cesnak 2 strúčiky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • 160 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Gremolata

Popis

Zdieľať

Talianska špecialita pripravovaná z teľacieho alebo hovädzieho lýtka narezaného priečne aj s kosťou so špikom.

Kroky

1
Hotovo

Mäso osolíme, okoreníme, okraje narežeme a zviažeme kuchynským špagátom. Obalíme v hladkej múke a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán.

2
Hotovo

Mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrvu, petržlen a zeler. Za občasného miešania restujeme 10 minút.

3
Hotovo

Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, bobkový list, tymián a krátko spolu orestujeme. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Pridáme opečené mäso a podlejeme vývarom. Mäso má byť ponorené len asi do ¾.

4
Hotovo

Prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Hotové mäso vyberieme, omáčku precedíme a zeleninu len veľmi jemne prepasírujeme do omáčky. Mäso vložíme späť do omáčky a prehrejeme.

5
Hotovo

Podávame posypané gremolatou, so šafránovým rizotom alebo zemiakovou kašou.

6
Hotovo

Gremolata

Zmiešame posekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú kôru z jedného citróna a nadrobno nakrájaný cesnak.

naspäť
Rezy Opera
dalej
Čokoládové tartaletky
naspäť
Rezy Opera
dalej
Čokoládové tartaletky