Osso buco
teľacie

0 0
Osso buco

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
teľacie lýtko s kosťou 4 ks
Mrkva 1 ks
Petržlen 1 ks
Stonkový zeler 2 ks
Cibuľa 1 ks
Cesnak 1 strúčik
Hladká múka na obalenie
Soľ
Mleté čierne korenie
Olivový olej
Biele víno suché 150 ml
Hovädzí vývar
Tymián 1 vetvička
Bobkový list 3 ks
Paradajkový pretlak 1 lyžica
Gremolata
Citrónová kôra
Petržlenová vňať posekaná
Cesnak 2 strúčiky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • 160 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Gremolata

Popis

Zdieľať

Talianska špecialita pripravovaná z teľacieho alebo hovädzieho lýtka narezaného priečne aj s kosťou so špikom.

Kroky

1
Hotovo

Mäso osolíme, okoreníme, okraje narežeme a zviažeme kuchynským špagátom. Obalíme v hladkej múke a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán.

2
Hotovo

Mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrvu, petržlen a zeler. Za občasného miešania restujeme 10 minút.

3
Hotovo

Pridáme paradajkový pretlak, cesnak, bobkový list, tymián a krátko spolu orestujeme. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Pridáme opečené mäso a podlejeme vývarom. Mäso má byť ponorené len asi do ¾.

4
Hotovo

Prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Hotové mäso vyberieme, omáčku precedíme a zeleninu len veľmi jemne prepasírujeme do omáčky. Mäso vložíme späť do omáčky a prehrejeme.

5
Hotovo

Podávame posypané gremolatou, so šafránovým rizotom alebo zemiakovou kašou.

6
Hotovo

Gremolata

Zmiešame posekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú kôru z jedného citróna a nadrobno nakrájaný cesnak.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Domáce Oreo
dalej
Čokoládové tartaletky
naspäť
Domáce Oreo
dalej
Čokoládové tartaletky