Ovocná torta so želé
a drobným ovocím

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajce 4 ks
Kryštálový cukor 1 hrnček
Polohrubá múka 1 ½ hrnčeka
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Olej ½ hrnčeka
Biely jogurt 1 hrnček
Plnka
Mlieko 300 ml
Pudingový prášok 40 g
Práškový cukor 100 g
Maslo 100 g
Pochúťková smotana 100 ml
Želé
Tortové želé číre 2 ks
Voda 500 ml
Kryštálový cukor 2 lyžice
Malinový sirup 2 lyžice
Dokončenie
Čerstvé ovocie čučuriedky, červené ríbezle, černice 500 g
Ríbezľový džem
Mandľové lupienky 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 40 min /180 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Želé

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Svieža letná torta s čerstvým drobným ovocím zaliatym červeným želé. Piškótový korpus naplnený maslovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Vymiešame žĺtky s cukrom dopenista. Potom pridáme striedavo olej, jogurt, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

2
Hotovo
40 min /180 °C

Cesto rozotrieme tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pomaly upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Upečený korpus rozrežeme na polovicu, potrieme džemom a krémom a priložíme vrchným plátom, ktorý tiež potrieme džemom.

4
Hotovo

Krém

Z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme krém. Do vychladnutého pomaly pridáme pochúťkovú smotanu a maslo vymiešané s práškovým cukrom. Časť krému si odložíme.

5
Hotovo

Tortu vložíme do nastaviteľnej tortovej formy a poukladáme na ňu ovocie. Pripravíme si želé podľa návodu a nalejeme na ovocie. Necháme stuhnúť.

6
Hotovo

Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici. Odloženým krémom potrieme boky torty a obalíme opraženými lupienkami.

naspäť
Maďarský guláš
dalej
Kulajda
naspäť
Maďarský guláš
dalej
Kulajda