Ovocné rezy s tvarohom

0 0
Ovocné rezy s tvarohom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 200 g
Voda 8 lyžíc
Polohrubá múka 200 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
ovocná plnka
Čierne ríbezle 500 g
Pudingový prášok 80 g
Kryštálový cukor 100 g
Voda 100 ml
Tvarohová plnka
Mäkký tvaroh 500 g
Pochúťková smotana 200 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Práškový cukor 150 g
Želatínový stužovač 1 balíček
Dokončenie
Biela čokoláda 100 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
128
kcal
2,5
bielkoviny
18,37
sacharidy
3,95
tuky
1,43
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 20 min/ 180 °C
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • ovocná plnka

  • Tvarohová plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Piškótový korpus, plnka z čiernych ríbezlí a tvarohu – ideálny koláčik na horúce leto.

Kroky

1
Hotovo
25 min/180 °C

Cesto

Žĺtky, cukor a studenú vodu vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

2
Hotovo

Ovocná plnka

Ovocie podlejeme trochou vody a dáme povariť, kým trošku nezmäkne. Potom ho rozmixujeme. Pridáme cukor a vo vode rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Necháme trocha vychladnúť.

3
Hotovo

tvarohová plnka

Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme k tvarohu vymiešanému s práškovým cukrom, pochúťkovou smotanou a vanilínovým cukrom.

4
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý plát potrieme ovocnou plnkou, dáme stuhnúť. Na stuhnuté natrieme tvarohovú plnku a vrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.

5
Hotovo
naspäť
Pohár so želé
dalej
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou
naspäť
Pohár so želé
dalej
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou