Ovocný tart

0 0
Ovocný tart

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Maslové sušienky 250 g
Ovsené vločky 100 g
Maslo 100 g
Naplň
Mäkký tvaroh 250 g
Smotana na šľahanie 250 g
Práškový cukor 100 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Ganache
Biela čokoláda 300 g
Smotana na šľahanie 100 g
Dokončenie
Čerstvé ovocie na ozdobenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • 10 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Korpus

  • Naplň

  • Ganache

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Ľahký ovocný koláč s bielou čokoládou plný čerstvého ovocia.

Kroky

1
Hotovo

Sušienkový základ

Sušienky spolu rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo, kakao a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč.

2
Hotovo

Koláčovú formu vymastíme a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

3
Hotovo

Náplň

Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a šľahačkou na hladký krém.

4
Hotovo

Ganache

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na malé kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

5
Hotovo

Dokončenie

Na vychladnutý sušienkový základ dáme tvarohovú náplň. Dáme stuhnúť do chladničky a polejeme ganache. Ozdobíme čerstvým ovocím.

naspäť
Lístkové rezy Mille feuille
dalej
Farfalle so šampiňónmi
naspäť
Lístkové rezy Mille feuille
dalej
Farfalle so šampiňónmi