Panenka v lístkovom ceste
so špenátom

0 0
Panenka v lístkovom ceste

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Bravčová panenka 1 ks
Lístkové cesto 1 balenie
Čerstvý špenát 250 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Dijonská horčica 2 lyžice
Tvrdý syr jemne postrúhaný 100 g
Soľ
Mleté čierne korenie
Olej 2 lyžice
Vajce na potretie 1 ks

Nutričné hodnoty

1 porcia
297
kcal
38,25 g
bielkoviny
2,13 g
sacharidy
5,5 g
tuky
1,25 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Harmonická kombinácia bravčovej panenky, špenátu, syra a to všetko zapečené v chrumkavom lístkovom ceste – hotová lahôdka.

 

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Umyté a osušené mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť.

3
Hotovo

Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a spolu opečieme v panvici, kde sa piekla panenka. Pridáme špenát a spolu opekáme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.

4
Hotovo
30 min/190°C

Lístkové cesto rozvinieme, poukladáme špenátové listy, posypeme postrúhaným syrom a do stredu dáme panenka. Zrolujeme, kraje pritlačíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Fotopostup

naspäť
Bolonské špagety
dalej
Pizza tváričky
naspäť
Bolonské špagety
dalej
Pizza tváričky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here