Parené buchty
s čiernymi ríbezľami

0 0
Parené buchty

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polohrubá múka 500 g
Mlieko 300 ml
Droždie 30 g
Soľ štipka
Kryštálový cukor 50 g
Vajce 1 ks
Čierne ríbezle 200 g
Práškový cukor na posypanie
Granko na posypanie
Maslo roztopené

Nutričné hodnoty

1 porcia
414
kcal
11 g
bielkoviny
81 g
sacharidy
5 g000000,
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Kysnuté buchty pripravené na pare. Môžeme ich naplniť lekvárom, tvarohom alebo kúskami ovocia.

Kroky

1
Hotovo

Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, vajíčkom, soľou a mliekom.

2
Hotovo

Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na obdĺžniky (môžeme tiež vykrajovať pomúčeným pohárom alebo formičkou).

4
Hotovo

Do stredu každého štvorca dáme lyžičku ríbezlí a spojíme. Buchty ešte necháme vykysnúť na doske spojenou stranou nadol asi 10 minút.

5
Hotovo

Buchty zo spodnej časti potrieme olejom a dáme do hrnca s vložkou na parenie. Paríme bez odokrývania 12 minút.

6
Hotovo

Na tanieri posypeme Grankom alebo zomletým makom, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.

naspäť
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
dalej
Slané tyčinky
naspäť
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
dalej
Slané tyčinky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here