Ingrediencie
-
500 g Polohrubá múka
-
300 ml Mlieko
-
30 g Droždie
-
štipka Soľ
-
50 g Kryštálový cukor
-
1 ks Vajce
-
200 g Čierne ríbezle
-
Práškový cukorna posypanie
-
Grankona posypanie
-
Masloroztopené
Popis
Kysnuté buchty pripravené na pare. Môžeme ich naplniť lekvárom, tvarohom alebo kúskami ovocia.
Kroky
1
Hotovo
|
Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiesime s múkou, vajíčkom, soľou a mliekom. |
2
Hotovo
|
Cesto dobre vypracujeme a dáme podkysnúť na teplé miesto. |
3
Hotovo
|
Potom ho preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na obdĺžniky (môžeme tiež vykrajovať pomúčeným pohárom alebo formičkou). |
4
Hotovo
|
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku ríbezlí a spojíme. Buchty ešte necháme vykysnúť na doske spojenou stranou nadol asi 10 minút. |
5
Hotovo
|
Buchty zo spodnej časti potrieme olejom a dáme do hrnca s vložkou na parenie. Paríme bez odokrývania 12 minút. |
6
Hotovo
|
Na tanieri posypeme Grankom alebo zomletým makom, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. |