Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
100 g Kryštálový cukor
-
50 g Strúhaná čokoláda
-
100 g Mandľová múka
-
Plnka
-
500 ml Smotana na šľahanie
-
250 g Horká čokoláda
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
2 lyžice Olej
-
fólia s potlačou
-
Dokončenie
-
400 g Trubičky
Popis
Pochúťka pre všetkých, ktorí majú radi čokoládu. Čokoládový korpus s parížskou šľahačkou patrí medzi cukrársku klasiku.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme mandle, postrúhanú čokoládu a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
40 min/170 °C
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
GanacheSmotanu privedieme do varu a nalejeme na kúsky polámanú čokoládu. Zmäknutú čokoládu prešľaháme tyčovým mixérom. Necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme najlepšie na druhý deň.. |
4
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
5
Hotovo
|
DokončenieVychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Prvý plát potrieme plnkou a priložíme druhý plát. Boky torty potrieme plnkou a oblepíme trubičkami. |
6
Hotovo
|
ČokotransferČokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Z fólie si vystrihneme odtlačok podľa tvaru torty a nožom alebo stierkou naň rozotrieme vlažnú, nie horúcu, čokoládu. Necháme v chladničke stuhnúť asi 20 minút. Po vybratí z chladničky fóliu hneď stiahneme. Fóliu môžeme dať aj na boky torty. Podľa obvodu a výšky torty si vystrihneme pás, na ktorý rozotrieme čokoládu. Necháme trocha stuhnúť, pás s fóliou pomocou krému alebo čokolády prilepíme na boky torty a dáme na hodinu do chladničky. Po stuhnutí fóliu stiahneme. |