Parížska torta
Čokoládový korpus s parížskou šľahačkou

0 0
Parížska torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 100 g
Strúhaná čokoláda 50 g
Mandľová múka 100 g
Plnka
Smotana na šľahanie 500 ml
Horká čokoláda 250 g
Poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Olej 2 lyžice
fólia s potlačou
Dokončenie
Trubičky 400 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
296
kcal
2,41 g
bielkoviny
21,84 g
sacharidy
5,31 g
tuky
0,76 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 40 min/170 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Pochúťka pre všetkých, ktorí majú radi čokoládu. Čokoládový korpus s parížskou šľahačkou patrí medzi cukrársku klasiku.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme mandle, postrúhanú čokoládu a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo
40 min/170 °C

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Ganache

Smotanu privedieme do varu a nalejeme na kúsky polámanú čokoládu. Zmäknutú čokoládu prešľaháme tyčovým mixérom. Necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme najlepšie na druhý deň..

4
Hotovo

Poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

5
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Prvý plát potrieme plnkou a priložíme druhý plát. Boky torty potrieme plnkou a oblepíme trubičkami.

6
Hotovo

Čokotransfer

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Z fólie si vystrihneme odtlačok podľa tvaru torty a nožom alebo stierkou naň rozotrieme vlažnú, nie horúcu, čokoládu. Necháme v chladničke stuhnúť asi 20 minút. Po vybratí z chladničky fóliu hneď stiahneme. Fóliu môžeme dať aj na boky torty. Podľa obvodu a výšky torty si vystrihneme pás, na ktorý rozotrieme čokoládu. Necháme trocha stuhnúť, pás s fóliou pomocou krému alebo čokolády prilepíme na boky torty a dáme na hodinu do chladničky. Po stuhnutí fóliu stiahneme.

naspäť
Kváskové lievance
dalej
Pomarančové trojuholníky
naspäť
Kváskové lievance
dalej
Pomarančové trojuholníky