Parížske rožky

0 0
Parížske rožky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Rožteky
Bielok 4 ks
Kryštálový cukor 280 g
Pomleté orechy 180 g
Polohrubá múka 1 lyžica
Soľ štipka
Krém
Žĺtok 4 ks
Kryštálový cukor 200 g
Kakao lyžice
Maslo 250 g
Čokoládová poleva
Čokoláda 150 g
Stužený pokrmový tuk 50 g

Nutričné hodnoty

1 ks (20 g)
114
kcal
1 g
bielkoviny
8 g
sacharidy
8 g
tuky
0,8 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 200 °C /130° C
  • Porcie: 30
  • Stredná

Ingrediencie

  • Rožteky

  • Krém

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Klasické parížske rožteky – krehké orechové cesto, kakaový krém šľahaný nad parou a poliate čokoládovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Z bielkov, štipky soli a cukru nad parou ušľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme pomleté orechy a múku.

3
Hotovo
30/130°C

Pomocou vrecúška so zdobiacou rúrkou vytláčame rožky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme ich do rúry vyhriatej 200°C a hneď znížime na 130°C.

4
Hotovo

Krém

Žĺtky s cukrom a kakaom vymiešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla. Plnku dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na rožky. Dáme do chladničky a stuhnuté namáčame do čokolády.

naspäť
Kyjevské kura
dalej
Thajský šalát s ananásom
naspäť
Kyjevské kura
dalej
Thajský šalát s ananásom