Pečené kura
s bylinkovým maslom

0 0
Pečené kura

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kura 1 ks
Maslo zmäknuté 50 g
Cesnak 1 hlavička
Cesnak rozotretý 1 strúčik
Rozmarín 2 vetvičky
Petržlenová vňať
Tymián 1 vetvička
Morská soľ
Citrón 1 ks
Mleté čierne korenie
Červená cibuľa 2 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • 60 min / 200 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Chrumkavé, šťavnaté kura plné chutí. Naplnené bylinkovým maslom z čerstvých byliniek a citrónom.

Kroky

1
Hotovo

V miske zmiešame maslo s nasekanými bylinkami a šťavou z polovice citróna. Dochutíme soľou a korením.

2
Hotovo

Kura umyjeme, osušíme. Opatrne uvoľníme kožu od mäsa na prsiach. Do vzniknutej dutiny dáme bylinkové maslo a zvyškom potrieme kura. Do brušnej dutiny vložíme polovicu citróna a nohy zviažeme.

3
Hotovo

Kura dáme do pekáča prsiame nadol, obložíme ho zvyšným bylinkami a pokrájaným citrónom. Hlavičku cesnaku rozkrojíme, pridáme do pekáča spolu s cibuľou nakrájanou na plátky. Dámy do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 20 minútach kura otočíme a pečieme ďalších 40 minút.

naspäť
Tvarohové batôžky
dalej
Palacinky
naspäť
Tvarohové batôžky
dalej
Palacinky