Pečené kura
s rozmarínom

0 0
Pečené kura

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kura najlepšie z biochovu 1 ks
Soľ
Mleté čierne korenie
Rozmarín vetvička
Maslo
Citrónová šťava z pol citróna

Nutričné hodnoty

1 porcia
356
kcal
33 g
bielkoviny
4 g
sacharidy
23 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vlastnosti:
    • 70
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Upiecť kura – to je klasika a skvelá pochúťka k obedu. Podávame s ryžou alebo zemiakmi s oboma chutí výborne.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Umyté a osušené kura posolíme a okoreníme zvonka aj zvnútra. Zviažeme kuchynským špagátom, aby nám pri pečení nevytekala šťava.

    2
    Hotovo
    60 min/190 °C

    Kura položíme do pekáča - prsiami dolu, najlepšie na mriežku, aby pri pečení neležalo vo výpeku. Posypeme rozmarínom, poukladáme kúsky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia ho polievame výpekom.

    3
    Hotovo

    Po pol hodine pečenie kura obrátime a do výpeku pridáme citrónovú šťavu. Podávame so šťuchanými zemiakmi alebo ryžou.

    4
    Hotovo
    naspäť
    Krémová karfiolová polievka
    dalej
    Kuracie nugetky
    naspäť
    Krémová karfiolová polievka
    dalej
    Kuracie nugetky