Pečený losos
s bylinkami

0 0
Pečený losos

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Losos 600 g filety z
Maslo roztopeného 100 g
Med 2 lyžice
Cesnak 3 strúčiky
Citrónová šťava 2 lyžice
Kôpor čerstvý 1 lyžica
Petržlenová vňať 1 lyžica
Morská soľ
Citrón plátky

Nutričné hodnoty

1 porcia
228
kcal
22 g
bielkoviny
14 g
tuky
11 g
sacharidy

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Pečený losos s ochuteným medovo-cesnakovým maslom. Jednoduchý a chutný spôsob ako pripraviť rybu.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Roztopené maslo vymiešame s kôprom, petržlenovou vňaťou, soľou, prelisovaným cesnakom, medom a citrónovou šťavou.

3
Hotovo
15 -20 min/180°C

Pripravenou zmesou potrieme lososa z oboch strán. Pekáč vyložíme alobalom a lososa položíme na alobal kožou nadol a dôkladne zabalíme. Pečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Po 15 minutách alobal rozbalíme, zapneme rúru na program gril a asi 3 minúty lososa grilujeme. Podávame s plátkami citrónu, posypané čerstvými bylinkami.

naspäť
Ražný kváskový chlieb
dalej
Krémová karfiolová polievka
naspäť
Ražný kváskový chlieb
dalej
Krémová karfiolová polievka