Pistáciové rožky

0 0
Pistáciové rožky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 150 g
Pistácie nepražených, nesolených 140 g
Maslo 120 g
Kardamón mletý 1 lyžička
Soľ pol lyžičky
Kryštálový cukor krupica 120 g
Pomarančová kôra z 1 pomaranča

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 18/ min / 150 °C
  • Porcie: 50
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Lahodné pistáciové rožky s kardamónom, ktoré prevoňajú celú kuchyňu.

Kroky

1
Hotovo

Pistácie, múku a cukor rozmixujeme spolu v robote. Pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, soľ a kardamón. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť.

2
Hotovo

Potom ho sformujeme do tvaru valčeka, z ktorého odkrajujeme kúsky a tvarujeme z nich rožky alebo plníme do vymastených formičiek v tvare rožteka.

3
Hotovo

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Po vyklopení a vychladnutí obalíme v práškovom cukre, do ktoré môžeme ešte pridať mleté pistácie.

naspäť
Cestoviny so slaninou
dalej
Jablkový tart
naspäť
Cestoviny so slaninou
dalej
Jablkový tart