Plnená paprika

0 0
Plnená paprika

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Paprika
Mleté mäso bravčové alebo ix bravčového a hovädzieho 400 g
Ryža 100 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Vývar alebo voda 120 ml
Vajce 1 ks
Bravčova masť 1 lyžica
Paprika podľa veľkosti 6 - 8 ks
Soľ
Mleté čierne korenie
Paradajková omáčka
Drvené paradajky 700 ml
Vývar 300 ml
Soľ
Hladká múka
Cukor podľa chuti

Nutričné hodnoty

1 porcia
559
kcal
23 g
bielkoviny
52 g
sacharidy
28 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Paprika

  • Paradajková omáčka

Popis

Zdieľať

Plnená paprika je klasika, ktorá patrí k letu. Trocha pracné, ale výsledok stojí  za námahu. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme na masti dozlatista. Pridáme ryžu, zalejeme vývarom a ryžu predvaríme, kým sa vývar neodparí.

3
Hotovo

Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, vajce a uvarenú ryžu. Zmes ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.

4
Hotovo

Papriky umyjeme, konce odrežeme a vydlabeme. Naplníme mäsovou zmesou. Zo zvyškov zmesi urobíme guľky.

5
Hotovo

Do hrnca dáme drvené paradajky, pretlak, soľ a vývar. Privedieme do varu a pridáme naplnené papriky a guľky.

6
Hotovo

Prikryté na miernom ohni varíme 30 minút.

7
Hotovo

Uvarenú papriku a guľky z omáčky vyberieme. Omáčku prepasírujeme a podľa potreby zahustíme. Múku rozmiešame v studenej vode a cez cedník prilejeme k omáčke. Spolu povaríme ešte 10 minút. Dochutíme cukrom.

naspäť
Čevapčiči
dalej
Cestovinový šalát
naspäť
Čevapčiči
dalej
Cestovinový šalát