Plnené kapustné listy

0 0
Plnené kapustné listy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Biela kapusta 1 hlávka
Mleté mäso hovädzie alebo bravčové 500 g
Bravčova masť 100 g
Cibuľa 1 ks
Drvené paradajky 1 konzerva
Zeleninový vývar 300 ml
Soľ
Mleté čierne korenie
Bobkový list 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Holúbky – kapustné listy naplnené mletým mäsom s ryžou. S paradajkou omáčkou chutia naozaj výborne.

Kroky

1
Hotovo

Z hlávky kapusty vyrežeme hlúb a obvaríme ju v osolenej vode. Vyberieme a na site necháme vychladnúť.

2
Hotovo

Potom rozoberieme na listy. Tvrdé žilky na listoch zrežeme a listy poukladáme na seba.

3
Hotovo

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme pomleté mäso. Opražíme a stiahneme z ohňa. Osolíme, okoreníme, primiešame prebratú a umytú ryžu a vajce.

4
Hotovo

Hmotou plníme kapustové listy, okraje listov zahneme a stočíme tak, aby plnka bola obalená. Listy vkladáme do väčšieho hrnca jeden vedľa druhého spojom dolu.

5
Hotovo

Nakoniec vrstvy kapustových balíčkov zalejeme vývarom zmiešaným s paradajkami a na miernom ohni dusíme asi hodinu.

naspäť
Restovaná kuracia pečeň
dalej
Morčací guláš
naspäť
Restovaná kuracia pečeň
dalej
Morčací guláš