Ingrediencie
-
1 hlávka Biela kapusta
-
500 g Mleté mäsohovädzie alebo bravčové
-
100 g Bravčova masť
-
1 ks Cibuľa
-
1 konzerva Drvené paradajky
-
300 ml Zeleninový vývar
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
1 ks Bobkový list
Popis
Holúbky – kapustné listy naplnené mletým mäsom s ryžou. S paradajkou omáčkou chutia naozaj výborne.
Kroky
1
Hotovo
|
Z hlávky kapusty vyrežeme hlúb a obvaríme ju v osolenej vode. Vyberieme a na site necháme vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Potom rozoberieme na listy. Tvrdé žilky na listoch zrežeme a listy poukladáme na seba. |
3
Hotovo
|
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme pomleté mäso. Opražíme a stiahneme z ohňa. Osolíme, okoreníme, primiešame prebratú a umytú ryžu a vajce. |
4
Hotovo
|
Hmotou plníme kapustové listy, okraje listov zahneme a stočíme tak, aby plnka bola obalená. Listy vkladáme do väčšieho hrnca jeden vedľa druhého spojom dolu. |
5
Hotovo
|
Nakoniec vrstvy kapustových balíčkov zalejeme vývarom zmiešaným s paradajkami a na miernom ohni dusíme asi hodinu. |