Plnené pagáčiky

0 0
Plnené pagáčiky

Ingrediencie

Cesto
Hladká múka 500 g
Zemiaky varené a strúhané 3 zemiaky
Droždie pol kocky
Mlieko 300 ml
Olej 100 ml
Vajce 1 ks
Soľ 1 lyžička
Cukor 1 lyžička
Pomazánka
Bryndza 125 g
Pochúťková smotana 50 g
Cibuľa 1 malá
Mletá červená paprika 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min / 180°C
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pomazánka

Popis

Zdieľať

Slané pagáčiky zo zemiakového cesta naplnené bryndzovou pomazánkou – výborná slaná chuťovka.

Kroky

1
Hotovo

Z 50 ml mlieka, cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom ho zmiešame s múkou, pridáme vajce, zvyšné mlieko, soľ, zemiaky, olej a spracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút.

3
Hotovo

Takto to opakujeme aj trikrát. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

4
Hotovo
25 min / 180 °C

Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté pagáčiky prekrojíme na naplníme bryndzovou pomazánkou.

5
Hotovo

Bryndzová pomazánka

Všetky suroviny dobre vymiešame.

naspäť
Jablková štrúdla
dalej
Cheesecake so slaným karamelom
naspäť
Jablková štrúdla
dalej
Cheesecake so slaným karamelom