Plnené pagáčiky

0 0
Plnené pagáčiky

Ingrediencie

Cesto
Hladká múka 500 g
Zemiaky varené a strúhané 3 zemiaky
Droždie pol kocky
Mlieko 300 ml
Olej 100 ml
Vajce 1 ks
Soľ 1 lyžička
Cukor 1 lyžička
Pomazánka
Bryndza 125 g
Pochúťková smotana 50 g
Cibuľa 1 malá
Mletá červená paprika 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min / 180°C
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pomazánka

Popis

Zdieľať

Slané pagáčiky zo zemiakového cesta naplnené bryndzovou pomazánkou – výborná slaná chuťovka.

Kroky

1
Hotovo

Z 50 ml mlieka, cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom ho zmiešame s múkou, pridáme vajce, zvyšné mlieko, soľ, zemiaky, olej a spracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút.

3
Hotovo

Takto to opakujeme aj trikrát. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

4
Hotovo
25 min / 180 °C

Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté pagáčiky prekrojíme na naplníme bryndzovou pomazánkou.

5
Hotovo

Bryndzová pomazánka

Všetky suroviny dobre vymiešame.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Jablková štrúdla
dalej
Cheesecake so slaným karamelom
naspäť
Jablková štrúdla
dalej
Cheesecake so slaným karamelom