Plnený závin

0 0
Plnený závin

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 250 g
Droždie 20 g
Vajce 1 ks
Práškový cukor 75 g
Maslo 50 g
Mlieko 150 ml
Soľ štipka
Plnka čokoládová
Kryštálový cukor 50 g
Maslo 50 g
Vlašské orechy 100 g
Hrozienka 50 g
Rum 50 ml
Horká čokoláda 100 g
Plnka kokosová
Kokosová múčka 200 g
Mlieko horúceho 150 m
Práškový cukor 100 g
Jablko postrúhaných 300 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 180 °C
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka čokoládová

  • Plnka kokosová

Popis

Zdieľať

Klasický závin z kysnutého cesta naplnený kokosovou plnkou s jablkami a čokoládovou s hrozienkami a orechami.

Kroky

1
Hotovo

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások.

2
Hotovo

V miske rozmiešame múku, cukor, roztopené maslo, vajce, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a dáme kysnúť.

3
Hotovo

Plnka čokoládová

Maslo rozpustíme, pridáme cukor, hrozienka, posekané orechy a miešame, kým cukor nezačne karamelizovať, potom pridáme rum a nakoniec na kúsky pokrájanú čokoládu.

4
Hotovo

Plnka kokosová

Mlieko s cukrom zohrejeme a zelejeme ním kokosovú múčku.

5
Hotovo

Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou, zakrútime a konce pevne postláčame. Kokosovú plnku ešte posypeme postrúhanými jablkami. Dáme na pomastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

6
Hotovo

Potrieme osladeným mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Medový steak s hubovou omáčkou
dalej
Jahodová torta so šľahačkou
naspäť
Medový steak s hubovou omáčkou
dalej
Jahodová torta so šľahačkou