Poľovnícke kura

0 0
Poľovnícke kura

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie stehná 6 ks
Cibuľa 1 ks
Cesnak 4 strúčiky
Drvené paradajky 400 g
Červená paprika malá 1 ks
Žltá paprika malá 1 ks
Olivy čierne 2 lyžice
Červené víno 200 ml
Hydinový vývar 300 ml
Bobkový list 1 ks
Rozmarín čerstvý 1 lyžica
Petržlenová vňať 2 lyžice
Olivový olej
Soľ
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 90
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Kuracie stehná pripravené v jednom hrnci s bylinkami, vínom, paradajkami. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme stehná do zlatista.

    2
    Hotovo
    5

    Mäso dierkovanou naberačkou vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak na plátky a papriku na malé kocky.

    3
    Hotovo
    5

    Kuracie mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vínom a krátko spolu povaríme, kým sa víno nezredukuje.

    4
    Hotovo

    Nakoniec do hrnca pridáme drvené paradajky, rozmarín, vývar, bobkový list a olivy. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka.

    5
    Hotovo

    Pred koncom dusenia mäso odokryjeme a omáčku zredukujeme. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

    naspäť
    Zamrznutý semafor
    dalej
    Grilované kuracie prsia s avokádom
    naspäť
    Zamrznutý semafor
    dalej
    Grilované kuracie prsia s avokádom