Ingrediencie
-
6 ks Kuracie stehná
-
1 ks Cibuľa
-
4 strúčiky Cesnak
-
400 g Drvené paradajky
-
1 ks Červená paprikamalá
-
1 ks Žltá paprikamalá
-
2 lyžice Olivyčierne
-
200 ml Červené víno
-
300 ml Hydinový vývar
-
1 ks Bobkový list
-
1 lyžica Rozmarínčerstvý
-
2 lyžice Petržlenová vňať
-
Olivový olej
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kuracie stehná pripravené v jednom hrnci s bylinkami, vínom, paradajkami. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi.
Kroky
1
Hotovo
|
Kuracie stehná umyjeme, osušíme. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme stehná do zlatista. |
2
Hotovo
5
|
Mäso dierkovanou naberačkou vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak na plátky a papriku na malé kocky. |
3
Hotovo
5
|
Kuracie mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vínom a krátko spolu povaríme, kým sa víno nezredukuje. |
4
Hotovo
|
Nakoniec do hrnca pridáme drvené paradajky, rozmarín, vývar, bobkový list a olivy. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka. |
5
Hotovo
|
Pred koncom dusenia mäso odokryjeme a omáčku zredukujeme. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. |