Pomarančové trojuholníky
Rezy plnené pomarančom a bielou čokoládou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 4 lyžice
Polohrubá múka 4 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Pomarančová plnka
Pomaranč 400 g
Pomarančový džús 100 ml
Kryštálový cukor 100 g
Pudingový prášok 40 g
Čokoládová plnka
Biela čokoláda 200 g
Kryštálový cukor 50 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Maslo 125 g

Nutričné hodnoty

159
kcal
0,85
bielkoviny
15,55
sacharidy
7,79
tuky
1,48
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Pomarančová plnka

  • Čokoládová plnka

Popis

Zdieľať

Výborný pomarančmi voňajúci koláčik. Piškótový korpus, pomarančové želé a k tomu plnka z bielej čokolády

Kroky

1
Hotovo
25 min /180 °C

cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

2
Hotovo

Pomarančová plnka

Pomaranč bez jadierok rozmixujeme dáme spolu s cukrom variť. V džúsi rozmiešame pudingový prášok a pridáme k pomarančom.

3
Hotovo

Čokoládová plnka

Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu, cukor a rozpustíme. Do rozpusteného vmiešame maslo. Necháme vychladnúť a vymiešame na hladký krém.

4
Hotovo

Dokončenie

Upečený a vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na dve časti. Na spodnú časť rozotrieme pomarančovú plnku, čokoládový plnku a priložíme druhý plát. Krémom potrieme vrch aj boky rezov.

5
Hotovo

Necháme stuhnúť, pokrájame na trojuholníky a ozdobíme.

naspäť
Parížska torta
dalej
Ovocný šalát
naspäť
Parížska torta
dalej
Ovocný šalát