Punčové rezy

0 0
Punčové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto – na tri pláty
Vajcia 12 ks
Kryštálový cukor 600 g
Olej 300 ml
Horúca voda 300 ml
Kypriaci prášok do pečiva 1 ½ balíčka
Polohrubá múka 600 g
Punčový sirup
Voda 300 ml
Kryštálový cukor 150g
Rum 100 ml
Malinový sirup 100 ml
Šťava z jedného citróna
Punčová poleva
Práškový cukor 300 g
Horúca voda 2 lyžice
Oleja 1 lyžica
Šťava z jedného citróna

Nutričné hodnoty

1 porcia
167
kcal
3,03 g
bielkoviny
31 g
sacharidy
1,98 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • 180
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto – na tri pláty

  • Punčový sirup

  • Punčová poleva

Popis

Zdieľať

Mäkké, šťavnaté a nádherne sladké, také sú tradičné punčové rezy. Farebná kombinácia a chuť punča z ich robí klasiku.

 

 

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

cesto - 1 plát

4 žĺtky vymiešame s 200 g cukru, 100 ml vody a 100 ml oleja dopenista. Pridáme 200 g múky s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov.

3
Hotovo
3 x 15

Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto upečieme vo vyhriatej rúre tri pláty.

4
Hotovo

Punčový sirup

Vodu uvaríme s cukrom a šťavou z citróna. Nakoniec pridáme rum a malinový sirup.

5
Hotovo

Spodný plát pokvapkáme rumom a potrieme džemom, priložíme ho stredným plátom, ktorý polejeme uvareným sirupom. Prikryjeme ho vrchným plátom, ktorý sme pokvapkali rumom a polejeme punčovou polevovu.

6
Hotovo

Punčová poleva

Všetky suroviny spolu vymiešame a polejeme ňou stuhnutý múčnik. Dáme na 24 hodín do chladničky.

naspäť
Cesnaková polievka
dalej
Plnené papriky
naspäť
Cesnaková polievka
dalej
Plnené papriky