Ramen
Tradičná japonská polievka

2 0
Ramen

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Vývar
Kuracie trupy 800 g
Huby Shiitake 50 g
Morské riasy kúsok
Čerstvý zázvor kúsok
Pór 1 malý pór
Sezamový olej 3 lyžice
Cesnak 3 strúčiky
Sójová omáčka 2 lyžice
Soľ
Mleté čierne korenie
Dokončenie
Rezance 200 g
Kuracie prsia 200 g
Vajcia 2

Nutričné hodnoty

1 porcia
185
kcal
13,75 g
bielkoviny
14,42 g
sacharidy
6,2 g
tuky
0,03 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 140
    • Porcie: 6
    • Ľahká

    Ingrediencie

    • Vývar

    • Dokončenie

    Popis

    Zdieľať

    Tradičná japonská polievka, základom ktorej sú rezance zaliate silným vývarom, doplnené o zeleninu, plátky mäsa a vajíčkom.

    Kroky

    1
    Hotovo
    90

    Vývar

    Najskôr si pripravíme mäsový vývar. Kuracie trupy si umyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme morské riasy. Počas varenia zberáme penu.

    2
    Hotovo

    Uvarený vývar precedíme cez husté sitko.

    3
    Hotovo
    10

    Na panvicu dáme 3 lyžice sézamového oleja a pridáme pokrájanú cibuľku, cesnak, pór, huby a postrúhaný zázvor. Krátko opražíme a pridáme do precedeného vývaru. Krátko povaríme.

    4
    Hotovo

    Pridáme sójovú omáčku a dochutíme soľou a korením.

    5
    Hotovo
    10

    Kuracie prsia

    Kuracie prsia pokrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na grilovacej panvici.

    6
    Hotovo
    3

    Rezance

    Rezance uvaríme podľa návodu.

    7
    Hotovo

    Servírovanie

    Rezance rozdelíme do misiek, zalejeme vývarom, pridáme huby, uvarené vajíčko a pokrájanú cibuľku.

    naspäť
    Bravčový guláš
    dalej
    Pečené údené mäso
    naspäť
    Bravčový guláš
    dalej
    Pečené údené mäso