Ingrediencie
-
Vývar
-
800 g Kuracie trupy
-
50 g Huby Shiitake
-
kúsok Morské riasy
-
kúsok Čerstvý zázvor
-
1 malý pór Pór
-
3 lyžice Sezamový olej
-
3 strúčiky Cesnak
-
2 lyžice Sójová omáčka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Dokončenie
-
200 g Rezance
-
200 g Kuracie prsia
-
2 Vajcia
Popis
Tradičná japonská polievka, základom ktorej sú rezance zaliate silným vývarom, doplnené o zeleninu, plátky mäsa a vajíčkom.
Kroky
1
Hotovo
90
|
VývarNajskôr si pripravíme mäsový vývar. Kuracie trupy si umyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme morské riasy. Počas varenia zberáme penu. |
2
Hotovo
|
Uvarený vývar precedíme cez husté sitko. |
3
Hotovo
10
|
Na panvicu dáme 3 lyžice sézamového oleja a pridáme pokrájanú cibuľku, cesnak, pór, huby a postrúhaný zázvor. Krátko opražíme a pridáme do precedeného vývaru. Krátko povaríme. |
4
Hotovo
|
Pridáme sójovú omáčku a dochutíme soľou a korením. |
5
Hotovo
10
|
Kuracie prsiaKuracie prsia pokrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na grilovacej panvici. |
6
Hotovo
3
|
RezanceRezance uvaríme podľa návodu. |
7
Hotovo
|
ServírovanieRezance rozdelíme do misiek, zalejeme vývarom, pridáme huby, uvarené vajíčko a pokrájanú cibuľku. |