Ražniči

0 0
Ražniči

Ingrediencie

pečené stehná
Kuracie rezne 4 ks
Oravská slanina 100 g
Žltá paprika 1 ks
Červená paprika 1 ks
Cukina 1 ks
Ryža
Med 1 lyžica
Olivový olej 1 lyžica
Šťava z jedného citróna
Cibuľa 1 ks
Oregano
Drvená rasca pol lyžičky
Mletá škorica pol lyžičky
Mleté čierne korenie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 220°C
  • Stredná

Ingrediencie

  • pečené stehná

  • Ryža

Popis

Zdieľať

Suroviny na ražniči môžeme obmieňať podľa fantázie – dá sa použiť bravčové mäso, klobáska, slaninka, cherry paradajky, šampiňóny a iné.

Kroky

1
Hotovo

Na začiatku si pripravíš mäso, ktoré umyješ, osušíš a nakrájaš na väčšie kocky.

2
Hotovo

V miske zmiešame olej, med a šťavu z citróna. Pridáme cibuľku nakrájanú nadrobno a všetky potrebné koreniny.

3
Hotovo

Pridáme umyté a na kocky pokrájané kuracie mäso a dáme do chladničky aspoň na hodinu, najlepšie do druhého dňa.

4
Hotovo

Cukinu a papriku umyjeme a nakrájame – cukinu na kolieska hrubé asi 1 a pol cm, papriku na štvorčeky rovnakej veľkosti ako mäso.

5
Hotovo

Marinované mäso, papriku a cukinu striedavo napichujeme na kovové ihly alebo na drevené špajdle, ktoré sa predtým močili v studenej vode aspoň hodinu (aby sa počas pečenia nezapálili).

6
Hotovo

Takto pripravené mäso grilujeme vonku na grile asi pol hodiny alebo poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhratej na 220 stupňov.

naspäť
Mangové smoothie
dalej
Morčacia roláda
naspäť
Mangové smoothie
dalej
Morčacia roláda