Rebarborová bublanina
s pomarančovou kôrou

0 0
Rebarborová bublanina

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 6 ks
Práškový cukor 250 g
Olej 200 ml
Voda vlažná 200 ml
Polohrubá múka 400 g
Strúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Rebarborová náplň
Rebarbora 500 g
Práškový cukor ¼ hrnčeka
Strúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
Rum 2 lyžice

Nutričné hodnoty

1 porcia
145
kcal
1,48 g
bielkoviny
30,06 g
sacharidy
1,38 g
tuky
0,9 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 30 min /180 °C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Rebarborová náplň

Popis

Zdieľať

Rebarborová bublanina ochutená pomarančovou kôrou a rumom. Rebarboru môžeme nahradiť akýmkoľvek drobným ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Rebarboru očistíme, pokrájame na kúsky, zasypeme cukrom a pridáme postrúhanú pomarančovú kôru.

2
Hotovo

Cukor, žĺtky a postrúhanú pomarančovú kôru vymiešame do penista.

3
Hotovo

Pridáme vlažnú vodu, olej a dobre premiešame.

4
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5
Hotovo

V múke rozmiešame kypriaci prášok, pridáme k žĺtkovej hmote a premiešame.

6
Hotovo

Nakoniec pridáme sneh a ešte raz všetko zľahka premiešame.

7
Hotovo
30 min /180 °C

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme naň rebarboru a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Čokoládové dobroty
dalej
Mangové smoothie
naspäť
Čokoládové dobroty
dalej
Mangové smoothie