• Domov
  • Rebarborový koláč

Rebarborový koláč
s krémom

0 0
Rebarborový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 200 g
Maslo 100 g
Voda 6 lyžíc
Práškový cukor 50 g
Soľ štipka
Krém
Mlieko 220 ml
Vajcia 3 ks
Kukuričný škrob 30 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Kryštálový cukor 90 g
Dokončenie
Rebarbora 6 stoniek

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 30 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Rebarborový koláč z krehkého cesta doplnený jemným žĺtkovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Zmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridáme studené, na kocky pokrájané maslo, vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť.

2
Hotovo

Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy a popicháme husto vidličkou.

3
Hotovo

Krém

V miske vymiešame vajcia s cukrom, vanilkou a škrobom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme vaječnú zmes. Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nezhustne.

4
Hotovo

Dokončenie

Rebarboru šikmo nakrájame na kosoštvorce. Na korpus navrstvíme krém a pokladáme rebarboru. Ukladať začneme od stredu a pokračujeme ku krajom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Ovocná Šarlota
dalej
Makové rezy s višňami
naspäť
Ovocná Šarlota
dalej
Makové rezy s višňami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here