Ingrediencie
-
Cesto
-
200 g Hladká múka
-
100 g Maslo
-
6 lyžíc Voda
-
50 g Práškový cukor
-
štipka Soľ
-
Krém
-
220 ml Mlieko
-
3 ks Vajcia
-
30 g Kukuričný škrob
-
1 lyžička Vanilkový extrakt
-
90 g Kryštálový cukor
-
Dokončenie
-
6 stoniek Rebarbora
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridáme studené, na kocky pokrájané maslo, vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť. |
2
Hotovo
|
Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy a popicháme husto vidličkou. |
3
Hotovo
|
KrémV miske vymiešame vajcia s cukrom, vanilkou a škrobom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme vaječnú zmes. Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nezhustne. |
4
Hotovo
|
DokončenieRebarboru šikmo nakrájame na kosoštvorce. Na korpus navrstvíme krém a pokladáme rebarboru. Ukladať začneme od stredu a pokračujeme ku krajom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |