Rebarborový koláč
s posýpkou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 1 ½ hrnčeka
Kryštálový cukor ½ hrnčeka
Mandle ¼ hrnčeka mletých
Škoricový cukor 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Soľ 1 lyžička
Maslo 100 g
Náplň
Rebarbora na kocky nakrájanej 2 hrnčeky
Smotana na šľahanie ⅓ hrnčeka
Vajce 1 ks
Kryštálový cukor ¼ hrnčeka
Hladká múka 2 lyžice
Mandle mleté 2 lyžice
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Rum 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 35
    • 25 min / 180 °C
    • Porcie: 10
    • Ľahká

    Ingrediencie

    • Cesto

    • Náplň

    Popis

    Zdieľať

    Jemný rebarborový koláč s chrumkavou posýpkou.

    Kroky

    1
    Hotovo

    V miske zmiešame sypké suroviny múku, cukor a prášok do pečiva. Pridáme maslo a spracujeme na zmes podobnú posýpke.

    2
    Hotovo

    Odoberieme hrnček posýpky a dáme ju na plech s nepriľnavým povrchom alebo vystlaný papierom na pečenie.

    3
    Hotovo

    Zvyšnú posýpku dáme do koláčovej formy s priemerom 23 cm. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva. Formu postavíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    4
    Hotovo
    25/180 °C

    Cesto aj posýpku dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20- 25 minút, kým po okrajoch nezhnedne. Necháme vychladnúť.

    5
    Hotovo
    30/180 °C

    Náplň

    Vyšľaháme šľahačku, vajce, mandle, cukor, rum, vanilkovú esenciu a múku. Na kocky pokrájanú rebarboru poukladáme na vychladnutý koláč a zalejeme vymiešanou smotanou zmesou. Dáme piecť asi na 30 minút.

    naspäť
    Venčeky z odpaľovaného cesta
    dalej
    Zemiakový šalát
    naspäť
    Venčeky z odpaľovaného cesta
    dalej
    Zemiakový šalát