Rezy Opera

0 0
Rezy Opera

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Čokoládový korpus
Bielok 35 g
Maslo 35 g
Hladká múka 35 g
Práškový cukor 35 g
Mliečna čokoláda 70 g
Mandľový korpus
Vajcia 5 ks
Mandľová múka 140 g
Práškový cukor 140 g
Hladká múka 30 g
Maslo roztopené 30 g
Bielok 5 ks
Kryštálový cukor krupica 30 g
Soľ štipka
Kávový sirup
Voda 100 ml
Kryštálový cukor krupica 1 lyžica
Instantná káva 2 lyžičky
Čokoládová plnka
Horká čokoláda 160 g
Smotana na šľahanie 160 g
Kávový krém
Žĺtok 5 ks
Kryštálový cukor krupica 150 g
Instantná káva 2 lyžičky
Maslo 250 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Stužený pokrmový tuk 30 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 90
  • 12 min / 160 °C
  • Porcie: 20
  • Stredná

Ingrediencie

  • Čokoládový korpus

  • Mandľový korpus

  • Kávový sirup

  • Čokoládová plnka

  • Kávový krém

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Kávovo-mandľové rezy – jemný korpus, maslový krém a to všetko prevoňané kávou a čokoládou.

Kroky

1
Hotovo

Mandľový korpus

Vymiešame celé vajcia s práškovým cukrom dopenista. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s mandľovou múkou a roztopené maslo.

2
Hotovo

Z bielkov, štipky soli a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech 20 x 30 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus rozdelíme po šírke na 3 časti.

3
Hotovo
8 min / 150 °C

Čokoládový korpus

Najskôr si pripravíme Paillete Feuilletine - francúzsku palacinku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme bielky a nakoniec múku. Vymiešame hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

4
Hotovo

Upečenú palacinku polámeme na malé kúsky a pridáme do roztopenej čokolády. Premiešame a rozotrieme na papier na pečenie. Veľkosť by mala byť rovnaká ako 1 diel mandľového korpusu. Dáma stuhnúť do chladničky.

5
Hotovo

Kávový sirup

Vodu s cukrom dáme variť. Zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Nakoniec pridáme instatnú kávu.

6
Hotovo

Čokoládový krém

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém.

7
Hotovo

Kávový krém

Žĺtky s cukrom a kávou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme vymiešané maslo.

8
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu.

9
Hotovo

Dokončenie

Čokoládový korpus potrieme tenkou vrstvou čokoládového krému. Priložíme mandľový plát, ktorý pokvapkáme kávovým sirupom a natrieme polovicou kávového krému.

10
Hotovo

Priložíme druhý plát, pokvapkáme sirupom, natrieme zvyšok čokoládového krému. Zakryjeme posledným plátom, ktorý potrieme druhou polovicou kávového krému. Dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou.

naspäť
Domáce Oreo
dalej
Osso buco
naspäť
Domáce Oreo
dalej
Osso buco