Ingrediencie
-
Čokoládový korpus
-
35 g Bielok
-
35 g Maslo
-
35 g Hladká múka
-
35 g Práškový cukor
-
70 g Mliečna čokoláda
-
Mandľový korpus
-
5 ks Vajcia
-
140 g Mandľová múka
-
140 g Práškový cukor
-
30 g Hladká múka
-
30 g Masloroztopené
-
5 ks Bielok
-
30 g Kryštálový cukor krupica
-
štipka Soľ
-
Kávový sirup
-
100 ml Voda
-
1 lyžica Kryštálový cukor krupica
-
2 lyžičky Instantná káva
-
Čokoládová plnka
-
160 g Horká čokoláda
-
160 g Smotana na šľahanie
-
Kávový krém
-
5 ks Žĺtok
-
150 g Kryštálový cukor krupica
-
2 lyžičky Instantná káva
-
250 g Maslo
-
Čokoládová poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Mandľový korpusVymiešame celé vajcia s práškovým cukrom dopenista. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s mandľovou múkou a roztopené maslo. |
2
Hotovo
|
Z bielkov, štipky soli a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech 20 x 30 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus rozdelíme po šírke na 3 časti. |
3
Hotovo
8 min / 150 °C
|
Čokoládový korpusNajskôr si pripravíme Paillete Feuilletine - francúzsku palacinku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme bielky a nakoniec múku. Vymiešame hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. |
4
Hotovo
|
Upečenú palacinku polámeme na malé kúsky a pridáme do roztopenej čokolády. Premiešame a rozotrieme na papier na pečenie. Veľkosť by mala byť rovnaká ako 1 diel mandľového korpusu. Dáma stuhnúť do chladničky. |
5
Hotovo
|
Kávový sirupVodu s cukrom dáme variť. Zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Nakoniec pridáme instatnú kávu. |
6
Hotovo
|
Čokoládový krémSmotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu polámanú na kúsky. Necháme zmäknúť a vymiešame na hladký krém. |
7
Hotovo
|
Kávový krémŽĺtky s cukrom a kávou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme vymiešané maslo. |
8
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |
9
Hotovo
|
DokončenieČokoládový korpus potrieme tenkou vrstvou čokoládového krému. Priložíme mandľový plát, ktorý pokvapkáme kávovým sirupom a natrieme polovicou kávového krému. |
10
Hotovo
|
Priložíme druhý plát, pokvapkáme sirupom, natrieme zvyšok čokoládového krému. Zakryjeme posledným plátom, ktorý potrieme druhou polovicou kávového krému. Dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou. |