Ríbezľový koláč
so snehom

0 0
Ríbezľový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 240 g
Maslo 190 g
Žĺtok 1 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Práškový cukor 3 lyžice
Mletá škorica ½ lyžičky
Plnka
Červené ríbezle 500 g
Bielok 3 ks
Kryštálový cukor 130 g
Vanilínový cukor 40 g
Citrónová šťava 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Koláč s lineckého cesta, plnkou z ríbezlí, zapečený s bielkovým snehom. Miesto ríbezlí môžeme použiť aj iné drobné ovocie.

Kroky

1
Hotovo

Z múky, masla, žĺtka, cukru, škorice a prášku do pečiva vypracujeme cesto.

2
Hotovo

Vyvaľkáme ho do kruhu a pomocou valčeka dáme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy.

3
Hotovo
15 min / 180 °C

Cestom pokryjeme aj okraje formy, popicháme vidličkou a dáme piecť asi na 15 minút do vyhriatej rúry.

4
Hotovo

Plnka

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame citrónovú šťavu.

5
Hotovo
15 min / 180 °C

Na predpečený koláč poukladáme ríbezle, navrstvíme sneh a dáme dopiecť asi na 15 minút.

naspäť
Pečený čajík
dalej
Kakaové rezy
naspäť
Pečený čajík
dalej
Kakaové rezy