Ingrediencie
-
Cesto
-
240 g Hladká múka
-
190 g Maslo
-
1 ks Žĺtok
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
3 lyžice Práškový cukor
-
½ lyžičky Mletá škorica
-
Plnka
-
500 g Červené ríbezle
-
3 ks Bielok
-
130 g Kryštálový cukor
-
40 g Vanilínový cukor
-
1 lyžica Citrónová šťava
Popis
Koláč s lineckého cesta, plnkou z ríbezlí, zapečený s bielkovým snehom. Miesto ríbezlí môžeme použiť aj iné drobné ovocie.
Kroky
1
Hotovo
|
Z múky, masla, žĺtka, cukru, škorice a prášku do pečiva vypracujeme cesto. |
2
Hotovo
|
Vyvaľkáme ho do kruhu a pomocou valčeka dáme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. |
3
Hotovo
15 min / 180 °C
|
Cestom pokryjeme aj okraje formy, popicháme vidličkou a dáme piecť asi na 15 minút do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
PlnkaBielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame citrónovú šťavu. |
5
Hotovo
15 min / 180 °C
|
Na predpečený koláč poukladáme ríbezle, navrstvíme sneh a dáme dopiecť asi na 15 minút. |