Ryžový nákyp

1 0
Ryžový nákyp

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Ryža 2 hrnčeky
Mlieko 4 hrnčeky
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 150 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Maslo 50 g
Soľ 1 lyžička
Marhule 500 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 45 min / 180 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Ryžový nákyp s marhuľami, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako ľahký múčnik. Namiesto marhúľ môžeme dať slivky.

Kroky

1
Hotovo

Umytú ryžu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme mliekom, osolíme a varíme za občasného miešania na miernom ohni.

2
Hotovo

Do ešte teplej ryže pridáme maslo a žĺtky vymiešané s cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a polovicu snehu zľahka primiešame k ryžovej kaši.

3
Hotovo
45 min / 180 °C

Zapekaciu misu potrieme maslom, dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme polovičky marhúľ a prikryjeme zvyšnou hmotou. Dáme piecť do vyhriatej rúry

4
Hotovo
5

Po 45 minutách nákyp vyberieme. Zvyšný sneh prešľaháme, rozotrieme na nákyp, môžeme ozdobiť cukrárskou stierkou. Dáme dopiecť, kým sneh nebude zlatistý.

naspäť
Mäso pod zemiakovou kašou
dalej
Morčacie prsia so šampiňónovou omáčkou
naspäť
Mäso pod zemiakovou kašou
dalej
Morčacie prsia so šampiňónovou omáčkou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here