Schwarzwaldská višňová torta

0 0
Schwarzwaldská  višňová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 2 ks
Kryštálový cukor 2 hrnčeky
Olej 1/2 hrnčeka
Kakao 3/4 hrnčeka
Hladká múka 2 hrnčeky
Sóda bikarbóna 2 lyžičky
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Horúca voda 1 hrnček
Vanilkový extrakt 2 lyžičky
Acidofilné mlieko 1 hrnček
Soľ štipka
Plnka
Smotana na šľahanie 500 ml
Mascarpone 500 g
Vanilínový cukor 40 g
Dokončenie
Višne čerstvé alebo zavárané 750g
Strúhaná čokoláda 70 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 85
  • 45 min/170 °C
  • Porcie: 14
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Ľahká šľahačková torta plnená višňami, ktorá sa hodí na každú príležitosť.

Kroky

1
Hotovo

Pripravíme si dve misky. V jednej zmiešame mlieko s olejom, vajciami a vodou. Do druhej preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.

2
Hotovo

Mokré suroviny pridáme k suchým surovinám a vymiešame na hladkú hmotu.

3
Hotovo

Cesto rozotrieme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie.

5
Hotovo

Dokončenie

Upečené a vychladnuté rozdelíme na 2 časti. Spodný plát pokvapkáme višňovým sirupom, potrieme tretinou plnky, poukladáme višne, prikryjeme druhým plátom. Tento postup zopakujeme aj s druhým a tretím plátom.

6
Hotovo

Plnkou potrieme aj boky a vrch torty, ozdobíme višňami a čokoládou.

naspäť
Čokoládová roláda
dalej
Špagety s bazalkovým pestom
naspäť
Čokoládová roláda
dalej
Špagety s bazalkovým pestom