Škoricové koláčiky

0 0
Škoricové koláčiky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 400 g
Práškový cukor 2 lyžice
Mlieko 250 ml vlažného
Olej 100 ml
Vajce 1 ks
Droždie 42 g
Soľ štipka
Plnka
Maslo 125 g
Škoricový cukor 4 balíčky
Vajíčko na potretie
Škoricový cukor na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45+kysnutie
  • 180 °C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Výborné škoricové koláčiky z klasického kysnutého cesta, naplnené maslom a škoricou.

Kroky

1
Hotovo

Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, olej, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.

2
Hotovo

Plnka

Maslo rozpustíme a zmiešame so škoricovým cukrom.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto premiestime na dosku a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme ako závin.

4
Hotovo

Krájame na trojuholníčky. Pred pečením každý trojuholník potrieme vajíčkom a posypeme škoricovým cukrom. Upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Tekvicovo-zemiakové pyré
dalej
Kakaové perníčky
naspäť
Tekvicovo-zemiakové pyré
dalej
Kakaové perníčky