Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Polohrubá múka
-
2 lyžice Práškový cukor
-
250 ml vlažného Mlieko
-
100 ml Olej
-
1 ks Vajce
-
42 g Droždie
-
štipka Soľ
-
Plnka
-
125 g Maslo
-
4 balíčky Škoricový cukor
-
Vajíčko na potretie
-
Škoricový cukorna posypanie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások, olej, zvyšné mlieko, soľ pridáme do múky a zamiesime cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto. |
2
Hotovo
|
PlnkaMaslo rozpustíme a zmiešame so škoricovým cukrom. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto premiestime na dosku a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme ako závin. |
4
Hotovo
|
Krájame na trojuholníčky. Pred pečením každý trojuholník potrieme vajíčkom a posypeme škoricovým cukrom. Upečieme vo vyhriatej rúre. |