Škvarkové pagáčiky

0 0
Škvarkové pagáčiky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto I – škvarkové:
Mleté škvarky 300 g
Hladká múka 150 g
Cesto II – kysnuté:
Hladká múka 450 g
Droždie 42 g
Mlieko 250 ml
Kryštálový cukor 1 lyžica
Žĺtok 2 ks
Bravčova masť 50 g
Soľ 1 lyžička

Nutričné hodnoty

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50 + kysnutie
  • 20 min / 185⁰C
  • Porcie: 25
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto I – škvarkové:

  • Cesto II – kysnuté:

Popis

Zdieľať

Slané pagáčiky z prekladaného kysnutého cesta so škvarkami. Výborná chuťovka k vínu.

Kroky

1
Hotovo

Cesto I – škvarkové:

Z múky a pomletých škvarkov spracujeme tukovú kocku.

2
Hotovo

Cesto II – kysnuté:

Z 50 ml mlieka, cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Do zvyšnej múky pridáme kvások, žĺtky, masť, soľ a vypracujeme druhé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme cesto pripravené zo škvariek, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme stáť asi 20 minút. Takto to opakujeme 3-krát.

4
Hotovo
20 min / 190 ⁰C

Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme malé kolieska. Krájačom na zemiaky urobíme mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou. Kolieska uložíme na plech, necháme podkysnúť 15 minút a upečieme v horúcej rúre.

5
Hotovo

Tip, rada:

Pagáčiky môžeme posypať aj rascou, sezamom, makom – podľa chuti.

naspäť
Medový krémeš
dalej
Mletý rezeň so syrom
naspäť
Medový krémeš
dalej
Mletý rezeň so syrom