Slané tyčinky
z celozrnnej múky

0 0
Slané tyčinky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 200 g
Pšeničná celozrnná múka 200 g
Olej 3 lyžice
Soľ 1 lyžička
Droždie pol kocky
Kryštálový cukor 1 lyžička
Voda 300 ml
Dokončenie
Soľ hrubozrnná
Mak
Bielok 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65 + kysnutie
  • 25 min / 190 °C
  • Porcie: 40
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Slaná chuťovka z kysnutého cesta. Vhodné ako pohostenie pre návštevu alebo aj ako príloha k polievke.

Kroky

1
Hotovo

Z vlažnej vody, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások.

2
Hotovo
60

V miske rozmiešame múku, olej, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a dáme kysnúť.

3
Hotovo
25 min / 190 °C

Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 40 rovnako veľkých kúskov a rozvaľkáme ich na dlhšie tyčinky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom, posypeme soľou, makom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

naspäť
Kuracie soté
dalej
Plnený bôčik
naspäť
Kuracie soté
dalej
Plnený bôčik