Srnčie ragú

0 0
Srnčie ragú

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Srnčie stehno 600 g
Mrkva 100 g
Zeler 100 g
Červená cibuľa 1 ks
Cesnak 1 strúčik
Kryštálový cukor 1 lyžica
Bobkový list 2 ks
Borievka 5 guličiek
Nové korenie 5 guličiek
Celé čierne korenie 5 guličiek
Tymián 2 vetvičky
Paradajkový pretlak 1 lyžica
Voda
Červené víno 200 ml
Sušené brusnice 20 g
Bravčova masť 2 lyžice

Nutričné hodnoty

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 105
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Výborné pomaly dusené srnčie mäso s koreňovou zeleninou a červeným vínom. Podávame s maslovými haluškami.

Kroky

1
Hotovo

Umyté a osušené mäso odblaníme, nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime polovicu tuku a mäso prudko opečieme, kým sa nezatiahne. Mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú mrvu a zeler. Za občasného miešania restujeme 10 minút.

2
Hotovo

Posypeme cukrom a miešame, kým cukor neskaramelizuje. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, korenie, tymián, brusnice a krátko spolu orestujeme. Zalejeme vínom a krátko povaríme. Pridáme opečené mäso, osolíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme domäkka.

3
Hotovo

Mäso vyberieme aj s polovicou zeleniny. Zvyšnú zeleninu s omáčkou rozmixujeme. Mäso so zeleninou vložíme späť do omáčky a prehrejeme.

naspäť
Cheesecake so slaným karamelom
dalej
Langoše
naspäť
Cheesecake so slaným karamelom
dalej
Langoše