Šúlance s makom
zo zemiakového cesta

0 0
Šúlance s makom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 500 g
Hrubá múka 200 g
Vajce 1 ks
Soľ štipka
Mak 100 g
Práškový cukor 2 lyžice
Maslo roztopeného 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 20
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Maku nie je nikdy dosť. Zaspomínajme na detstvo a pripravme si šúlance zo zemiakového cesta.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Olúpané a postrúhame alebo prelisujeme.

    2
    Hotovo

    Pridáme vajce, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto.

    3
    Hotovo

    Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej sformujeme dlhý valček, ktorý nakrájame na kúsky. Každý kúsok rozšúľame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať.

    4
    Hotovo

    Podávajte posypané makom a cukrom, preliate rozpusteným maslom.

    5
    Hotovo

    Fotopostup

    naspäť
    Ovocný šalát
    dalej
    Kuracie prsia plnené nivou
    naspäť
    Ovocný šalát
    dalej
    Kuracie prsia plnené nivou