Ingrediencie
-
Kakaový korpus - 2 pláty
-
6 ks Vajcia
-
120 g Kryštálový cukor krupica
-
120 g Polohrubá múka
-
3 lyžice Kakao
-
3 lyžice Horúca voda
-
3 lyžice Olej
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Svetlý korpus
-
4 ks Vajcia
-
80 g Kryštálový cukor krupica
-
100 g Polohrubá múka
-
2 lyžice Horúca voda
-
2 lyžice Olej
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Punčový sirup
-
200 ml Sunquick
-
200 ml Voda
-
Krém
-
40 g Krémový prášok
-
400 ml Mlieko
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
Čokoládová poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
50 g Stužený pokrmový tuk
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Tmavý plátŽĺtky vymiešame s cukrom vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. |
2
Hotovo
20
|
Cesto rozdelíme na dve polovice a nalejeme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry. |
3
Hotovo
20
|
Svetlý plátŽĺtky vymiešame s cukrom vodou a olejom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vy vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Punčový syirupVodu uvaríme spolu so sirupom. Necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
KrémV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme krém, ktorý dáme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame a postupne doň pridávame uvarený krém. |
6
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu na parou spolu s tukom rozpustíme. |
7
Hotovo
|
DokončenieSpodný, tmavý plát potrieme polovicou krému, priložíme ho stredným, svetlým plátom, ktorý polejeme uvareným sirupom. Prikryjeme ho vrchným tmavým plátom, ktorý potrieme zvyšným krémom. |
8
Hotovo
|
Zaťažíme, necháme stuhnúť na chladnom mieste a polejeme polevou. |