Sypaný koláč
s mandľami

0 0
Sypaný koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 200 g
Maslo 80 g
Kakao 40 g
Mlieko 3 lyžice
Kryštálový cukor 50 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Tvaroh 500 g
Kryštálový cukor 100 g
Vajcia 2 ks
Maizena 1 lyžica
Mlieko 200 ml
Na posypanie
Jablko očistené a postrúhané 300 g
Hrozienka 50 g
Mandľové lupienky 50 g
Kokosová múčka 50 g
Rum
Mletá škorica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Na posypanie

Popis

Zdieľať

Pri sypanom koláči vznikne cesto až pri pečení. Chutný a jednoduchý koláč pripravený za malú chvíľku.

Kroky

1
Hotovo

V miske zmiešame sypké suroviny – múku, kakao, cukor a prášok do pečiva, pridáme maslo a mlieko a spracujeme na zmes podobnú posýpke.

2
Hotovo

Zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy, natrieme tvarohovú plnku.

3
Hotovo
20 min / 180 °C

Vrch posypeme postrúhanými jablkami, hrozienkami, mandľovými lupienkami, kokosovou múčkou, škoricou, pokvapkáme rumom a upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Lievance
dalej
Opitý Izidor
naspäť
Lievance
dalej
Opitý Izidor