Tiramisové rezy

0 0
Tiramisové rezy

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Polohrubá múka 4 lyžice
Kakao 1 lyžica
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Práškový cukor 150 g
Vanilínový cukor 1 balíček
Dokončenie
Piškóty podlhovasté 300 g
Likér amaretto 20 ml
Presso 200 ml

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • 20 min/180 °C
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Známy horkosladký taliansky dezert s vôňou kávy pripravený ako rezy – kakaový piškótový korpus s plnkou z mascarpone.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky.

2
Hotovo
20 min/180 °C

Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo s nepriľnavým povrchom.

3
Hotovo

Krém

V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým, vanilínovým cukrom a šľahačkou.

4
Hotovo

Kávu nalejeme do hlbšej misy tak, aby sa v nej piškóty namočili. Do chladnúcej kávy nalejeme likér. Piškóty jednu po druhej namáčame do kávy s likérom a ukladáme na korpus.

5
Hotovo

Na vrch rozotrieme krém a cukrárskou stierkou ozdobíme. Vrch môžeme posypať kakaom.

naspäť
Bravčové pečené
dalej
Hovädzia roštenka na hubách
naspäť
Bravčové pečené
dalej
Hovädzia roštenka na hubách