Ingrediencie
-
500 g Mascarpone
-
5 ks Vajcia
-
5 lyžíc Kryštálový cukor krupica
-
40 ml Likér amaretto
-
200 ml Presso
-
300 g Piškótypodlhovasté
-
Kakaona posypanie
Popis
Recept na original tiramisu. Kombinácia kávy, sladko-horkého likéru Amaretta, jemných piškót a smotanového mascarpone.
Kroky
1
Hotovo
|
Kávu nalejeme do hlbšej misy tak, aby sa v nej piškóty namočili. Do chladnúcej kávy nalejeme likér. |
2
Hotovo
|
Žĺtky šľaháme s cukrom, až kým sa celkom nerozpustí. Do ušľahanej zmesi vmiešame mascarpone. |
3
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do zmesi s mascarpone. |
4
Hotovo
|
Piškóty jednu po druhej namáčame do kávy s likérom a poukladáme na dno formy. Vrstvu piškót potrieme vrstvou krému, potom kladieme druhú vrstvu piškót a druhú vrstvu krému. |
5
Hotovo
|
Vrch posypeme kakaom. Dáme stuhnúť na chladné miesto. |