Torta Lienka

0 0
Torta Lienka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Kryštálový cukor 180 g
Vajec 6
Polohrubá múka 120 g
Kakao 2 lyžice
Olej 1 lyžica
Ríbezľový džem
Plnka I
Mascarpone 400 g
Kryštálový cukor 50 g
Práškový cukor 50 g
Vlašské orechy 50 g nahrubo zomletých
Želatínový stužovač 0,5 balíčka
Plnka II
Mascarpone 400 g
Práškový cukor 40 g
Horká čokoláda 180 g
Želatínový stužovač 0,5 balíčka
Maslový krém
Maslo 250 g
Práškový cukor 100 g
Dokončenie
Modelovacia hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50+ chladenie
  • 190 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka I

  • Plnka II

  • Maslový krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Torta vhodná na každú detskú oslavu v tvare lienke, môžeme k nej dorobiť aj malé lienky ako cupcaky. Naplnená krémom s mascarpone.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomaly doň pridávame cukor, olej, žĺtky a múku zmiešanú s kakaom.

2
Hotovo

Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Po upečení ho aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme, plát natrieme džemom, znova zrolujeme a pokrájame asi na 1 cm hrubé kúsky.

4
Hotovo

Plnka I

Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, pridáme orechy a rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po vychladnutí rozmrvíme valčekom a pridáme k mascarcope, ktoré sme predtým vymiešali s práškovým cukrom. Želatínový stužovač si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému.

5
Hotovo

Plnka II

Mascarcope vymiešame s práškovým cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a želatínový stužovač pripravený podľa návodu.

6
Hotovo

Misku vystelieme potravinárskou fóliou a vyložíme ju plátkami rolády. Na cesto rovnomerne asi v 2-centimetrovej vrstve navrstvíme bielu plnku, na ňu čokoládovú plnku a na vrch poukladáme zvyšné roládky. Dáme stuhnúť aspoň na 12 hodín do chladničky.

7
Hotovo

Maslový krém

Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista.

8
Hotovo

Stuhnuté vyklopíme, potrieme maslovým krémom a potiahneme modelovacou hmotou.

naspäť
Cordon Blue
dalej
Čokoládové sušienky
naspäť
Cordon Blue
dalej
Čokoládové sušienky