Ingrediencie
-
Cesto
-
180 g Kryštálový cukor
-
6 Vajec
-
120 g Polohrubá múka
-
2 lyžice Kakao
-
1 lyžica Olej
-
Ríbezľový džem
-
Plnka I
-
400 g Mascarpone
-
50 g Kryštálový cukor
-
50 g Práškový cukor
-
50 g nahrubo zomletých Vlašské orechy
-
0,5 balíčka Želatínový stužovač
-
Plnka II
-
400 g Mascarpone
-
40 g Práškový cukor
-
180 g Horká čokoláda
-
0,5 balíčka Želatínový stužovač
-
Maslový krém
-
250 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
Dokončenie
-
Modelovacia hmota
Popis
Torta vhodná na každú detskú oslavu v tvare lienke, môžeme k nej dorobiť aj malé lienky ako cupcaky. Naplnená krémom s mascarpone.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomaly doň pridávame cukor, olej, žĺtky a múku zmiešanú s kakaom. |
2
Hotovo
|
Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
Po upečení ho aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme, plát natrieme džemom, znova zrolujeme a pokrájame asi na 1 cm hrubé kúsky. |
4
Hotovo
|
Plnka IKryštálový cukor rozpustíme na karamel, pridáme orechy a rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po vychladnutí rozmrvíme valčekom a pridáme k mascarcope, ktoré sme predtým vymiešali s práškovým cukrom. Želatínový stužovač si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému. |
5
Hotovo
|
Plnka IIMascarcope vymiešame s práškovým cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. |
6
Hotovo
|
Misku vystelieme potravinárskou fóliou a vyložíme ju plátkami rolády. Na cesto rovnomerne asi v 2-centimetrovej vrstve navrstvíme bielu plnku, na ňu čokoládovú plnku a na vrch poukladáme zvyšné roládky. Dáme stuhnúť aspoň na 12 hodín do chladničky. |
7
Hotovo
|
Maslový krémMaslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. |
8
Hotovo
|
Stuhnuté vyklopíme, potrieme maslovým krémom a potiahneme modelovacou hmotou. |