Trojfarebná čokoládová torta
z troch druhov čokolády

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto I
Vajcia 3 ks
Horká čokoláda 200 g
Maslo 200 g
Práškový cukor 50 g
Kryštálový cukor 100 g
Hladká múka 170 g
Instantná káva 1 lyžička
Kakao 25 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Cesto na boky torty
Vajcia 4 ks
Kryštálový cukor 4 lyžice
Polohrubá múka 3 lyžice
Kakao 1 lyžica
Mliečna čokoládová plnka:
Mliečna čokoláda 200 g
Smotana na šľahanie 250 g
Maslo 125 g
Biela čokoládová plnka:
Biela čokoláda 200 g
Smotana na šľahanie 250 g
Maslo 125 g
Dokončenie:
Rum
Čokoládové hobliny

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto I

  • Cesto na boky torty

  • Mliečna čokoládová plnka:

  • Biela čokoládová plnka:

  • Dokončenie:

Popis

Zdieľať

Torta pre milovníkov čokolády. Čokoládový korpus a k tomu plnka z dvoch druhov čokolády.

Kroky

1
Hotovo

Cesto I:

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame dopenista. Postupne zašľaháme vo vodnom kúpeli rozpustenú čokoládu s maslom a kávou.

2
Hotovo
40 min/180 °C

Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešanému cestu. Cesto rozotrieme do formy vystlanej
papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo
10 min/180 °C

Cesto II:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom. Upečieme na plechu
vystlanom papierom na pečenie.

4
Hotovo

Čokoládová plnka:

Smotanu zohrejeme, pridáme mliečnu čokoládu a rozpustíme. Do rozpusteného vmiešame maslo. Necháme vychladnúť a vymiešame na hladký krém. Rovnako spravíme aj bielu plnku.

5
Hotovo

Vychladnutý korpus pokropíme rumom, potrieme najskôr plnkou z mliečnej čokolády a potom bielej. Z cesta na boky torty si odkrojíme pás rovnako vysoký ako torta a obalíme ním boky. Vrch posypeme čokoládovými hoblinami.

naspäť
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou
dalej
Tvarohová žemľovka
naspäť
Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou
dalej
Tvarohová žemľovka