Tvarohová štrúdľa s čiernymi ríbezľami

0 0
Tvarohová štrúdľa s čiernymi ríbezľami

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 250 g
Maslo 125 g
Vajce 1 ks
Ocot 1 lyžica
Voda 3 lyžice
Plnka
Mäkký tvaroh 500 g
Práškový cukor 100 g
Žĺtok 1 ks
Čierne ríbezle 500 g
Vaječný likér 2 lyžice
Vanilínový cukor 1 balíček
Šťava a kôra z jedného citróna
Mlieko 3 lyžice
Pudingový prášok 1 lyžica
Mandľové lupienky 2 lyžice
Kokosová múčka 50 g
Maslo na potretie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35 + chladenie
  • 200 °C
  • Porcie: 40
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Výborná štrúdla naplnená tvarom a čiernymi ríbezľami a mandľovými lupienkami. Ideálny koláčik k poobednej káve.

Kroky

1
Hotovo

Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme minimálne hodinu odpočívať na chladnom mieste.

2
Hotovo

Tvarohová plnka

Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom, mliekom, pudingovým práškom, likérom, šťavou a kôrou z citróna.

3
Hotovo

Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, pokropíme roztopeným maslom, posypeme kokosom, potrieme tvarohovou plnkou, poukladáme ríbezle a posypeme mandľovými lupienkami. Kraje zahneme na plnku a stočíme

4
Hotovo

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme maslom, posypeme mandľovými lupienkami a upečieme v horúcej rúre.

5
Hotovo

Upečený závin znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom.

naspäť
Domáce princezky
dalej
Kapustová polievka
naspäť
Domáce princezky
dalej
Kapustová polievka