Ingrediencie
-
400 g Vianočka
-
Ochutené mlieko
-
300 ml Mlieko
-
3 ks Žĺtok
-
2 balíčky Vanilínový cukor
-
100 g Kryštálový cukor
-
Tvarohová náplň
-
500 g Tvarohhrudkovitý
-
2 ks Žĺtok
-
2 balíčky Vanilínový cukor
-
Jablková náplň
-
1 balíček Škoricový cukor
-
z 1 citróna Citrónová šťava
-
600 g Jablko
-
50 g Hrozienka
-
Sneh
-
5 ks Bielok
-
100 g Kryštálový cukor krupica
-
Dokončenie
-
50 g Maslo
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Ochutené mliekoV miske vyšľaháme mlieko s cukrom a žĺtkami. |
2
Hotovo
|
Tvarohová náplňTvaroh vymiešame so žĺtkami a cukrom. |
3
Hotovo
|
Jablková náplňJablká očistíme, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cukor, hrozienka a premiešame. |
4
Hotovo
|
ŽemlovkaZapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na plátky, postupne namáčame do ochuteného mlieka a ukladáme do misy tesne vedľa seba tak, aby bolo celé dno prikryté. |
5
Hotovo
|
Na vianočku navrstvíme ochutený tvarohovú náplň, potom jablkovú náplň. Na vrch poukladáme zvyšok namočených plátkov vianočky. |
6
Hotovo
|
Žemľovku dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút. |
7
Hotovo
|
Pred koncom pečenia vyšľaháme sneh z bielkov a cukru. Snehom natrieme vrch žemľovky a ešte necháme zapiecť, kým vrch nezíska zlatistú farbu. |