Tvarohová žemľovka
s jablkami

0 0
Tvarohová žemľovka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Vianočka 400 g
Ochutené mlieko
Mlieko 300 ml
Žĺtok 3 ks
Vanilínový cukor 2 balíčky
Kryštálový cukor 100 g
Tvarohová náplň
Tvaroh hrudkovitý 500 g
Žĺtok 2 ks
Vanilínový cukor 2 balíčky
Jablková náplň
Škoricový cukor 1 balíček
Citrónová šťava z 1 citróna
Jablko 600 g
Hrozienka 50 g
Sneh
Bielok 5 ks
Kryštálový cukor krupica 100 g
Dokončenie
Maslo 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 40 min / 180 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Ochutené mlieko

  • Tvarohová náplň

  • Jablková náplň

  • Sneh

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Žemľovku si môžeme pripraviť len čisto tvarohovú alebo jablkovú a aj bez snehu.

Kroky

1
Hotovo

Ochutené mlieko

V miske vyšľaháme mlieko s cukrom a žĺtkami.

2
Hotovo

Tvarohová náplň

Tvaroh vymiešame so žĺtkami a cukrom.

3
Hotovo

Jablková náplň

Jablká očistíme, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cukor, hrozienka a premiešame.

4
Hotovo

Žemlovka

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na plátky, postupne namáčame do ochuteného mlieka a ukladáme do misy tesne vedľa seba tak, aby bolo celé dno prikryté.

5
Hotovo

Na vianočku navrstvíme ochutený tvarohovú náplň, potom jablkovú náplň. Na vrch poukladáme zvyšok namočených plátkov vianočky.

6
Hotovo

Žemľovku dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút.

7
Hotovo

Pred koncom pečenia vyšľaháme sneh z bielkov a cukru. Snehom natrieme vrch žemľovky a ešte necháme zapiecť, kým vrch nezíska zlatistú farbu.

naspäť
Trojfarebná čokoládová torta
dalej
Plnená tortilla
naspäť
Trojfarebná čokoládová torta
dalej
Plnená tortilla
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here