Veľkonočná baba

1 0
Veľkonočná baba

Nutričné hodnoty

1 porcia 100 g
362
kcal
0,8 g
vláknina
133,4 g
bielkoviny
20,44 g
sacharidy
2,42 g
tuky

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vlastnosti:
    • 55
    • 35 min / 180 °C
    • Stredná

    Ingrediencie

    Popis

    Zdieľať

    Tradičné veľkonočné jedlo pripravené z rožkov a údeného mäsa. Jedla sa po štyridsať dňovom pôste.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ingrediencie

    2
    Hotovo

    Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich vývarom z údeného mäsa.

    3
    Hotovo

    Slaninu pokrájame na kocky a na panvici opražíme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak na plátky. Krátko spolu orestujeme.

    4
    Hotovo

    Pridáme spolu s údeným mäsom nakrájaným na drobné kocky k rožkom. Dobre premiešame, pridáme žĺtka a posekanú petržlenovú vňať.

    5
    Hotovo

    Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka po častiach primiešame do zmesi, ktorú dáme na vymastený pekáč.

    6
    Hotovo
    30

    Upečieme vo vyhriatej rúre.

    naspäť
    Sacherova torta
    dalej
    Nivové praclíky
    naspäť
    Sacherova torta
    dalej
    Nivové praclíky