Ingrediencie
-
Cesto
-
250 ml Voda
-
90 g Maslo
-
250 g Polohrubá múka
-
6 Vajec
-
Plnka
-
150 g Kryštálový cukor
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
250g Maslo
-
Poleva
-
130 g Práškový cukor
-
1 lyžica Horúca voda
-
1 lyžica Rum
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoDo vody dáme maslo, štipku soli a necháme zovrieť. |
2
Hotovo
|
Prisypeme múku a stále miešame, kým nespracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna nádoby. Cesto necháme trocha vychladnúť a postupne doň pridávame po jednom vajcia. |
3
Hotovo
25
|
Z dobre vypracovaného cesta ozdobným vrecúškom vytláčame na plech vystlaný papierom na pečenie venčeky a upečieme ich v dobre vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
PlnkaZa stáleho miešania upálime kryštálový cukor na karamel, zalejeme ho šľahačkou a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla. |
5
Hotovo
|
PolevaVšetky suroviny spolu miešame asi pol hodiny. |
6
Hotovo
|
Upečené venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu, naplníme plnkou a polejeme rumovou polevou. |