Venčeky z odpaľovaného cesta
Venčeky plnené karmelovou šľahačkou

0 0
Venčeky z odpaľovaného cesta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Voda 250 ml
Maslo 90 g
Polohrubá múka 250 g
Vajec 6
Plnka
Kryštálový cukor 150 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Maslo 250g
Poleva
Práškový cukor 130 g
Horúca voda 1 lyžica
Rum 1 lyžica

Nutričné hodnoty

1 porcia - 100 g
282
kcal
6 g
bielkoviny
36 g
sacharidy
11 g
tuky
0,75 g
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 5 minút pri 200 ° C, 20 minút pri 180 ° C
  • Porcie: 40
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Venčeky z odpaľovaného cesta naplnené vanilkovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Do vody dáme maslo, štipku soli a necháme zovrieť.

2
Hotovo

Prisypeme múku a stále miešame, kým nespracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna nádoby. Cesto necháme trocha vychladnúť a postupne doň pridávame po jednom vajcia.

3
Hotovo
25

Z dobre vypracovaného cesta ozdobným vrecúškom vytláčame na plech vystlaný papierom na pečenie venčeky a upečieme ich v dobre vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

Za stáleho miešania upálime kryštálový cukor na karamel, zalejeme ho šľahačkou a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla.

5
Hotovo

Poleva

Všetky suroviny spolu miešame asi pol hodiny.

6
Hotovo

Upečené venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu, naplníme plnkou a polejeme rumovou polevou.

naspäť
Vyprážaný bravčový rezeň
dalej
Rebarborový koláč
naspäť
Vyprážaný bravčový rezeň
dalej
Rebarborový koláč
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here