Viaczrnný chlieb

0 0
Viaczrnný chlieb

Ingrediencie

Rozkvas
Kvások 2 lyžice
Voda 100 g
Pšeničná celozrnná múka 100 g
Chlieb
Slnečnicové semienka 1 lyžica
Tekvicové semienka 1 lyžica
Ľanové semienka 1 lyžica
Sezam 1 lyžica
Ovsené vločky 2 lyžice
Pšeničná celozrnná múka 100 g
Ražna celozrnná múka 150 g
Špaldová celozrnná múka 100 g
Pšeničná chlebová múka 150 g
Soľ 2 lyžičky
Voda 350 ml
Olej 2 lyžice
Med 1 lyžica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55 + kvasenie
  • 10 min/230 °C, 25 min/200 °C
  • Stredná

Ingrediencie

  • Rozkvas

  • Chlieb

Popis

Zdieľať

Viaczrnný kváskový chlieb so semienkami a ovsennými vločkami upečený vo forme.

Kroky

1
Hotovo

Rozkvas

Do misy dáme múku, vodu a kvások. Zamiešame a prikryté potravinárskou fóliou necháme na teplom mieste 12- 14 hodín.

2
Hotovo

Semienka spolu s vločkami opražíme na suchej panvici. Zo zmesi si odložíme 2 lyžice.

3
Hotovo
10

Múku zmiešame s rozkvasom, pridáme vodu, soľ, med, olej a dobre premiešame. Ku koncu pridáme opražené semienka.

4
Hotovo

Mokrými rukami vytvarujeme tehlu a dáme do vymastenej formy, prikryjeme fóliou a necháme kvasiť, kým cesto nevyplní formu.

5
Hotovo

Rúru vyhrejeme na 230 °C. Cesto žiletkou alebo ostrým nožom v strede narežeme, postriekame vodou a posypeme zvyškom semienok a dáme piecť.

6
Hotovo

Zároveň s chlebom do rúry dáme na 10 minút plech s vodou. Po 10 minútach teplotu znížime na 200 stupňov a dopekáme ešte asi 25 minút. Chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Bravčové kocky s mrkvou
dalej
Čokoládový pletenec
naspäť
Bravčové kocky s mrkvou
dalej
Čokoládový pletenec