Zemiakové knedle s údeným mäsom

0 0
Zemiakové knedle s údeným mäsom

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Knedle
Zemiaky 800 g
Hrubá múka 180 g
Krupicová múka 80 g
Vajce 2 ks
Soľ
Údené mäso 300 g
Bravčova masť 1 lyžica
Cibuľa 2 ks
Kapusta
Kyslá kapusta 500 g
Bravčova masť 1 lyžica
Cibuľa 1 ks
Cukor podľa chuti
Na posypanie
Bravčova masť 1 lyžica
Cibuľa 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Knedle

  • Kapusta

  • Na posypanie

Popis

Zdieľať

Knedle zo zemiakového cesta naplnené opečeným údeným mäsom so slaninkou. Podávame s kyslou kapustou,

Kroky

1
Hotovo

Knedle

Na masti speníme 1 nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme na kocôčky nakrájané údené mäso. Cibuľku s mäsom opečieme a necháme vychladnúť.

2
Hotovo

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame alebo prelisujeme. Pridáme vajcia, múku, osolíme a vypracujeme hustejšie cesto.

3
Hotovo

Z cesta urobíme valček, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Každý kúsok roztlačíme, naplníme údeným mäsom a vytvarujeme knedličky. Uvaríme v osolenej vriacej vode.

4
Hotovo

Kapusta

Kyslú kapustu scedíme a podľa kyslosti premyjeme. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na tuku ju orestujeme dosklovita. Pridáme kapustu, cukor a prehrejeme.

5
Hotovo

Servírovanie

Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na masti dozlatista. Uvarené knedle podávame s dusenou kapustou a opraženou cibuľkou.

naspäť
Fazuľová polievka
dalej
Snehové pusinky
naspäť
Fazuľová polievka
dalej
Snehové pusinky