Žemľová knedľa
kysnutá

0 0
Žemľová knedľa

Ingrediencie

Polohrubá múka 500 g
Vajce 1
Mlieko 250 ml
Droždie pol kocky
Soľ 1 lyžička
Kryštálový cukor 1 lyžička
Žemľa alebo rožky 4 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35+kysnutie
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Obľúbená príloha k pečenému mäsu alebo akejkoľvek omáčke.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, droždie, pridáme trochu múky a dáme vykysnúť.

3
Hotovo

Staršie žemle pokrájame na malé kocky. V múke rozmiešame soľ, pridáme vykysnutý kvások. Cesto dobre vypracujeme, pridáme žemle a dáme vykysnúť.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto premiestime na dosku a rozdelíme na dve časti. Každú vytvarujeme do tvaru knedle, necháme ešte trocha podkysnúť.

5
Hotovo

Knedle zo spodnej časti potrieme olejom a dáme do hrnca s vložkou na parenie. Paríme bez odokrývania 20 minút. Vrch hotovej knedle potrieme olejom.

naspäť
Kapor na červenom víne
dalej
Hovädzí vývar
naspäť
Kapor na červenom víne
dalej
Hovädzí vývar