Ingrediencie
-
500 g Polohrubá múka
-
1 Vajce
-
250 ml Mlieko
-
pol kocky Droždie
-
1 lyžička Soľ
-
1 lyžička Kryštálový cukor
-
4 ks Žemľaalebo rožky
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, droždie, pridáme trochu múky a dáme vykysnúť. |
3
Hotovo
|
Staršie žemle pokrájame na malé kocky. V múke rozmiešame soľ, pridáme vykysnutý kvások. Cesto dobre vypracujeme, pridáme žemle a dáme vykysnúť. |
4
Hotovo
|
Vykysnuté cesto premiestime na dosku a rozdelíme na dve časti. Každú vytvarujeme do tvaru knedle, necháme ešte trocha podkysnúť. |
5
Hotovo
|
Knedle zo spodnej časti potrieme olejom a dáme do hrnca s vložkou na parenie. Paríme bez odokrývania 20 minút. Vrch hotovej knedle potrieme olejom. |