Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Hladká múka
-
250 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
2 ks Žĺtok
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Krém
-
400 ml Mlieko
-
1 balíček Vanilkový puding
-
150 g Kryštálový cukor krupica
-
50 g Maslo
-
Dokončenie
-
300 g Červené ríbezle
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoZ múky, masla, žĺtok, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť. |
2
Hotovo
|
KrémV mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a uvaríme krém. Ešte do teplého pridáme maslo. |
3
Hotovo
|
Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Na predpečené cesto dáme uvarený puding a posypeme ríbezľami. Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme dopiecť. |