Ríbezľový koláč

0 0
Ríbezľový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 400 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 150 g
Žĺtok 2 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Krém
Mlieko 400 ml
Vanilkový puding 1 balíček
Kryštálový cukor krupica 150 g
Maslo 50 g
Dokončenie
Červené ríbezle 300 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 55
  • 40 min / 180 °C
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Osviežujúci koláč z lineckého cesta naplnený vanilkový pudingom a červenými ríbezľami.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z múky, masla, žĺtok, práškového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto aspoň na hodinu stuhnúť.

2
Hotovo

Krém

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a uvaríme krém. Ešte do teplého pridáme maslo.

3
Hotovo

Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme do koláčovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Cestom vyplníme dno aj boky formy. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry.

4
Hotovo

Na predpečené cesto dáme uvarený puding a posypeme ríbezľami. Zvyšné cesto rozvaľkáme. Pokrájame na pásy široké asi 1 cm, šikmo ich uložíme na koláč a vytvoríme mriežku. Dáme dopiecť.

naspäť
Slaný koláč
dalej
Krúpy s hubami
naspäť
Slaný koláč
dalej
Krúpy s hubami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here