Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hrubá múka
-
1 Vajce
-
200 ml Voda
-
Na posypanie
-
100 g roztopeného Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
150 g Pomleté orechy
Popis
Rezance, posypané cukrom pomletými orechmi. Môžeme použiť ako závarku polievky napr. fazuľovej.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
Na dosku dáme múku, v strede urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce. Pomocou nožíka postupne rozmiešame vajce s vodu a múkou a vymiesime tuhšie cesto. |
3
Hotovo
30
|
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a dáme obschnúť na čistú utierku. |
4
Hotovo
|
Obschnuté cesto pomúčime, pokrájame na pásy široké asi 5 cm a poukladáme na seba. Ostrým nožom pokrájame na rezance široké 3-5 mm. |
5
Hotovo
|
Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na vrch, vyberieme ich sitkom a premiešame s maslom. |
6
Hotovo
|